23948sdkhjf

Billig minidator snabbt

Intel Compute Stick möjliggör plug-and-play när den sätts in i HDMI-anslutningen på en TV eller bildskärm, på jobbet eller hemma.
RS Components (RS) säljer nu en ny dator från Intel i form av en USB-sticka som gör det möjligt att använda datorer i nya miljöer hemma, på kontoret eller när man är på språng. Intel Compute Stick kommer i två versioner och förvandlar vanliga HDMI-skärmar och TV-apparater till fullt fungerande datorer där man kan välja mellan tre operativsystem: Windows 8.1, Windows 10 eller Ubuntu Linux. Compute Stick utlovas ge samma operativsystem, högkvalitativa grafik och trådlösa uppkoppling som en dator i fullstorlek med ordentlig hastighet och rejält lagringsutrymme, men till mycket lägre kostnad och i pyttelitet format: dimensionerna är endast 103 x 37 x 12 mm.

Compute Stick är en mini-dator som ser ut som en stor USB-sticka och kan kopplas in i HDMI-uttaget på bildskärmen så att användaren får en dator på ett par sekunder. De enda tillbehör som behövs är en strömsladd, som levereras tillsammans med Compute Stick, samt ett trådlöst tangentbord och en trådlös mus (ingår inte i paketet). Compute Stick har även integrerad Intel HD-Grafik samt Wi-Fi- (802.11bgn) och Bluetooth 4.0-uppkoppling. Windows 8.1-versionen (som kan uppgraderas gratis till Windows 10) levereras med 32GB eMMC Flashminne och 2GB DDR3L SDRAM, och Ubuntu Linux 14.04-versionen kommer med 8GB eMMC Flashminne och 1GB DDR3L SDRAM. Filerna kan lagras lokalt för snabb åtkomst, och den inbyggda trådlösa uppkopplingen kan användas för att komma åt filer som lagras i ett hemmanätverk eller i molnet. Quad-core Intel Atom-processorn är tillräckligt kraftfull för att klara av vanliga spel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.266