23948sdkhjf

Tar fram prototyp snabbt

Nya Matrix E-Blocks inpluggningsbara hårdvarumoduler och konstruktionsmiljö finns nu hos RS Components. Prototypplattformen för studenter och yrkesmän har växt och uppgraderats.
RS Components har lanserat den senaste serien med elektroniska moduler från E-Blocks samt den understödjande utvecklingsmiljön Flowcode 6 från Matrix Technology Solutions. RS lagerför alla 50 E-Block-modulerna i serien. Modulerna kan snäppas ihop till skräddarsydda elektroniska system snabbt och enkelt. Serien omfattar ett FPGA-kort och mikrokontrollerkort med stöd för populära CPU-arkitekturer samt ett enormt antal funktionsspecifika kort, exempelvis GPS, Bluetooth, USB, kapacitiv pekskärm, färg-LCD, knappsats, röstcodec, Midi-gränssnitt, seriellt minne, RFID, push-pull-krets, relä, motorstyrning, optokopplare, CAN-gränssnitt och många andra. Det finns även ett avkännarmoderkort och 16 avkännarfunktionskort, inklusive ultrasoniska och infraröda kort, pek-, fukt-, rörelse- och temperaturkort samt potentiometer- och trimmerkort. Programmeringskort och kort för anslutning till ett Arduino shield eller en Raspberry Pi-dator finns också tillgänglig.

På ett par minuter

Ett stort antal lärare, studenter och yrkesverksamma ingenjörer använder redan E-Blocks och Flowcode för att utforska idéer, simulera konstruktioner och snabbt bygga prototyper i en enhetlig miljö, från system- till chipnivå. Användarna kan montera ett komplett system på ett par minuter och dra nytta av resurser, inklusive vägledning för att konstruera med ZigBee, USB, FPGA, DSP för ljud och mikrokontrollers, samt hur man programmerar i C. De mjukvaruresurser som levereras med varje kort har stöd för lämpliga chip-programspråk och kan skapa hexkod i originalform. Uppdaterade drivrutiner för alla kort liksom datablad med kopplingsschema är också tillgängliga utan kostnad. Genom att använda utvecklingsmiljön Flowcode 6 kan användarna skapa elektroniska eller elektromekaniska system med det industriella gränssnitt de föredrar eller med en stationär dator. Ett integrerat grafiskt 2D/3D-gränssnitt ger alla de egenskaper som behövs för att skapa ett komplett elektroniskt system på skärmen, utveckla ett program med hjälp av flödesscheman, simulera ett system och programmera sin FPGA eller mikrokontroller.

Nya testfunktioner

Den senaste versionen lägger till avancerad simuleringsförmåga, en maskin för 3D-grafik för modellering av elektromekaniska system, nya testfunktioner för att verifiera och logga system under testning samt möjligheten att skapa skräddarsydda komponenter. En mikrokontrollerskompilator och en datortolkare skiljer datorns aktiviteter från chip-sidan vilket förenklar och snabbar upp programutvecklingen och underlättar tillgången på systemnivå. Flowcode 6 kommer i många varianter för personlig, akademisk och professionell användning. För mer information om E-Block-kort, konstruktionshjälp och hur du laddar ned rätt version av Flowcode 6, besök webbplatsen på se.rs-online.com/web/.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062