23948sdkhjf

100:e fiberlasern levererad

Bystronic Scandinavia levererade den 100:e fiberlasern på den Skandinaviska marknaden, och det blev till Toyota Material Handling i Mjölby.
Leveransen var den avancerade modellen ByStar Fiber på 6000W. En helt ny design och med ett revolutionerande innanmäte enligt Bystronics säljare Stefan Mäkk, som tillsammans med Bystronic Scandinavias VD Camilla Montén besöker invigningen av fiberlasern på Toyota Material Handling.

– Fiberlaser har tagit tekniken att skära metall med ett stormsteg framåt och vi ser klart och tydligt att marknaden välkomnat den generationsskiftande tekniken. Att vi fått förtroendet att leverera maskin nummer 100 till Toyota Material Handling känns mycket bra, säger Camilla. Montén.

Lång erfarenhet av Bystronic

Med en produktion på 80 000 truckar per år i Mjölbyfabriken vill det till att ha ett perfekt flöde på produktionen och en laserskärmaskin som klarar det uppdraget. Nu har fabriken en lång erfarenhet av just maskiner från Bystronic.

- Vi kör treskift, så maskinerna slits förstås, men vi har fortfarande drift på vår första trotjänare, en Bystronic från 1998, så vi känner förtroende för företaget och deras produkter. Den nya fiberlasern är en utökning av vår maskinpark, den ersätter inte någon äldre. Att gå från CO2 laser till fiber har sina fördelar, vi räknar med minskad service, minskad energiförbrukning och en högre effektivitet vid tillverkningen av plåtdetaljerna till våra truckar, säger fabrikschef Peter Carlsson.

Att gå mot en lysande framtid

– Sedan 2014 har vi haft en tillväxt som växt med 60 procent, så man kan verkligen tala om högtryck i produktionen. Med den produktionsökningen måste man titta på flödet i tillverkningsprocessen vilket vi gjort, och nu har det blivit ett läge att göra ett tekniksprång. Den nya fiberlaserskäraren är mer än dubbelt så snabb som den äldre tekniken, och innebär att vi kommer att se över hela den övriga produktionslinan, berättar VD Kristian Björkman.

Starkt tillväxt

– Sedan 2014 har vi haft en tillväxt som växt med 60 procent , så man kan verkligen tala om högtryck i produktionen. Med den produktionsökningen måste man titta på flödet i tillverkningsprocessen vilket vi gjort, och nu har det blivit ett läge att göra ett tekniksprång. Den nya fiberlaserskäraren är mer än dubbelt så snabb som den äldre tekniken, och innebär att vi kommer att se över hela den övriga produktionslinan, säger VD Kristian Björkman.

På bilden: Camilla Montén överräcker klockan till VD Kristian Björkman med en hälsning från fabriken i Schweiz.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.601