23948sdkhjf

Första Okuma Genos till Wallåkra

Wallåkra Mekaniska investerar i den vertikala fleroperationsmaskinen Okuma Genos M460R-VErera.
Företaget vill erbjuda mer effektivt tillverkade aluminiumdetaljer, men fortfarande med fokus på mindre till mellanstora serier.

Maskinen, som levereras under mars månad, ersätter en äldre maskin och man har ambitionen att med moderna maskiner kunna öka produktionskapaciteten.

Vilka var de viktiga parametrarna när ni valde maskin?

– Anledningen till att vi valde Okuma var att maskinen visade sig kunna erbjuda parametrar som motsvarande maskiner av andra fabrikat inte erbjöd. Bland annat 15.000 varv i spindeln, den krävde mindre golvyta och den var betydligt snabbare när vi jämförde med andra maskiner. Jag ser fram emot samarbetet med Stenbergs, svarar Peter Strömberg på Wallåkra Mekaniska.

-Det är Wallåkras första Okuma men förhoppningsvis inte den sista, säger Marek Janukiewicz, säljare på Stenbergs.

Wallåkra Mekaniska i nordvästra Skåne startades 1984 av Lars Strömberg och efter ett generationsskifte har nu sonen Peter tagit över. Wallåkra Mekaniska är en mekanisk verkstad med inriktning på fräsning och svarvning av detaljer i CNC-styrda maskiner. De hjälper även till med montering av tillverkade detaljer till färdig produkt samt olika former av ytbehandling. Detaljer i mindre och medelstora serier, oberoende av material, är något av deras specialitet.

Genom investeringen av den vertikala fleroperationsmaskinen Okuma Genos M460R-VE, vill Wallåkra Mekaniska erbjuda mer effektivt tillverkade aluminiumdetaljer, men fortfarande med fokus på mindre till mellanstora serier.

Maskinen, som levereras under mars månad, ersätter en äldre maskin och man har ambitionen att med moderna maskiner kunna öka produktionskapaciteten.

Vilka var de viktiga parametrarna när ni valde maskin?

Anledningen till att vi valde Okuma var att maskinen visade sig kunna erbjuda parametrar som motsvarande maskiner av andra fabrikat inte erbjöd. Bland annat 15.000 varv i spindeln, den krävde mindre golvyta och den var betydligt snabbare när vi jämförde med andra maskiner. Jag ser fram emot samarbetet med Stenbergs, svarar Peter Strömberg på Wallåkra Mekaniska.
Teknisk information:

Varvtal 15000 rpm

Antal verktyg 32 st

Effekt 22 kW

Rörelseområde X, Y, Z 762, 460, 460 mm

Bordstorlek 1000x460 mm

Spindelkona MAS BT40

På bilden Marek Janukiewicz och Peter Strömberg framför en GENOS i Stenbergs utställningshall.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078