23948sdkhjf

Ages automatiserar pillig process

Ages Machining i Värnamo har tillsammans med CNC Factory automatiserat montering och packning för två produkter man tidigare utfört helt manuellt.
Ages Machining är en stor underleverantör, främst åt fordons- och verkstadsindustrin. Företaget är specialiserad inom avancerad skärande bearbetning med bred kompetens inom svarvning, fräsning och slipning.
– Som underleverantör till fordonsindustrin måste vi leva upp till oerhörda krav för att vara tillräckligt kostnadseffektiv och på sätt klara konkurrensen. Det är en ständig utmaning för oss underleverantörer, säger Anders Linder, VD för AGES Machining i Värnamo.
– För oss är det därför a och o att hitta rätt lösningar.
En rätt lösning är exempelvis den automation med processer som precis körts in. Någon komponent är enklare och en annan mer komplicerad där det rör sig om montering av flera delkomponenter. Det är den senare produkten som roboten arbetar med under Verkstädernas besök. En imponerande lösning att titta på. En hylsa förses med en liten komponent och sedan måste hylsan återförslutas på rätt sätt, kontrolleras och slutligen packas i en låda. Den enda manuella processen är att fylla på med material.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11