23948sdkhjf

Sunfab Hydraulics etablerar sig i USA

Nordamerika är en strategiskt viktig marknad för tillverkaren av hydraulikprodukter.
Hudiksvallsbaserade Sunfab Hydraulics expanderar sin verksamhet internationellt och etablerar ett dotterbolag i USA. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Nordamerika är en strategiskt viktig marknad och genom etableringen stärker Sunfab sin närvaro och service med en egen organisation. Därför startas Sunfab Hydraulics Inc från den 5 april med Marc Burns som säljchef, säger Sunfab Hydraulics vd Marie Nilsson.

Med egen personal och lager på plats kommer bolaget att kunna stärka servicen för kunderna. Det möjliggör en ökad tillväxt av Sunfabs produkterbjudande av hydrauliska pumpar, motorer och tillbehör.

Bolagets representation på den amerikanska marknaden startade redan 2004 via distributören Sunfab North America. Det teamet uppges ha gjort ett bra jobb vilket ska ge Sunfab en god grund att stå på.

Sunfab Hydraulics är en stor tillverkare av produkter inom hydraulik med ett sortiment inom hydraulpumpar, hydraulmotorer och tillbehör. Vid huvudkontoret i Hudiksvall arbetar omkring 100 anställda med utveckling, inköp, försäljning, tillverkning och logistik.

Sunfab har en omsättning om 200 miljoner kronor och finns representerade i ett 60-tal länder. Koncernens dotterbolag finns i Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Spanien samt det nystartade dotterbolaget i USA.

Ända sedan starten 1925 har Sunfab varit ett familjeföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062