23948sdkhjf

Mastercam första CAM att stödja unik Sandvikmetod

Som första CAM-program kommer årets version av Mastercam innehålla stöd för Sandvik Coromants unika PrimeTurning.
Det är resultatet av ett samarbete mellan Mastercam och Sandvik Coromant som gjort detta möjligt. Mastercam 2018 släpps i juni 2017 och kommer då att kunna skapa de nya verktygsvägarna.
En ny uppsättning svarvstrategier i årets Mastercamversion stödjer Sandvik Coromants CoroTurn® Prime skär- och PrimeTurning-teknik. De automatiserade strategierna förenklar programmeringen och ökar produktiviteten med 50-80 procent genom högre avverkningshastigheter och fördubblad livslängd på verktygen, jämfört med de skär som används idag.
Mastercams utvecklare har samarbetat med Sandvik Coromants tekniska specialister för att den patentsökta PrimeTurningmetoden skall kunna svarva i alla riktningar inom Mastercams standardprodukt. Dessa specialiserade strategier utnyttjar CoroTurn Prime fullt ut. Mastercam 2018 stöder såväl CoroTurn Prime A-skär för grovbearbetning, ytbearbetning och profilering, som B-skär för grovbearbetningsapplikationer. De nya verktygsbanorna ger höga produktivitetsvinster i material som ISO P stål, ISO M rostfritt stål, och ISO S värmebeständig superlegering (HRSA).
– Sandvik Coromant PrimeTurning™ och nya CoroTurn Prime-skär representerar en omvälvande utveckling av svarvning och vi är glada över att fått samarbeta med Sandvik Coromant för att bidra till denna innovation på marknaden.
- Vi är också glada att våra användare kommer att vara några av de första att dra nytta av detta genombrott, säger Meghan West, ordförande i CNC Software som utvecklar Mastercam.
- Det är inte så vanligt att verkligt innovativa lösningar presenteras inom den metallbearbetande industrin, men PrimeTurning™ är utan tvekan en sådan, säger Mia Pålsson, Senior Manager produktenhet svarvverktyg, Sandvik Coromant.

Källa: AME

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078