23948sdkhjf

Ottoson Truck går in i en ny tillväxtfas

Familjeföretaget i Sölvesborg gör en nationell expansion, fler uppköp är möjliga framöver och planen är att anställa ytterligare fem medarbetare.
Ottosson Truck går in i en ny tillväxtfas med varumärket Hyundai Forklifts i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi har märkt en ökad efterfrågan både på vårt sätt att jobba när det gäller service och på trucken Hyundai Forklifts. Efter några års etableringsfas av varumärket Hyundai Forklifts finns i dag ett mer naturligt intresse från bland annat hamnar, större och mindre industrier som exempelvis skogs- och pappersindustrin, säger vd Bengt Joelsson.

I samband med att Ottosson Truck fick Sverigeagenturen på Hyundai Forklifts inleddes en ny era i familjeföretaget som har sitt huvudkontor strax utanför Sölvesborg. Ägaren Anette Saleskog har med sin styrelse tagit det stora steget att utveckla sin far Sven-Eric Ottossons entreprenörsföretag sedan snart 50 år - till en nationell företeelse.

Sedan hon tog över har företaget fördubblat sin omsättning och nu går hon på en strategisk offensiv för ytterligare tillväxt. Tillväxten har gjorts med ett antal företagsuppköp men även genom stark organisk tillväxt som väntas fortsätta. Vissa organisationsförändringar har gjorts och utvecklingen är just nu inne i en intensiv fas.

Fler uppköp är möjliga i framtiden. I planeringen för det närmaste året ligger också annonsering efter ytterligare fem medarbetare.

Vad är det för typ av personal ni behöver?

– Vi söker framförallt servicetekniker, uppger Anette Saleskog för Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062