23948sdkhjf

Följ Atlas Copco och tjäna stort på tjänstefiering

– Tjänster är där verkstadsindustrin har sin stora tillväxt, enligt Carl-Henrik Hallström, Nordenchef för snabbväxande IT-företaget Wipro med kontor i Sverige.
Tjänstefiering har på 20 år lyft Indienbaserade IT-företaget Wipro från 300 till 170 000 anställda och en årsomsättning på 63 miljarder svenska kronor. Det är mer än exempelvis ABB som 2015 omsatte 61 miljarder kronor.
Produkter tillverkas med allt mer IT-innehåll. Det kan vara maskiner som tillverkar mjölkförpackningar där konceptet vidareutvecklas med många sensorer och chip som kan avläsa information om maskinens prestanda.
– Analytics och big data som analyserar programmen har bytt ägare. Smart manufacturing optimerar Supply Chain processen oerhört mycket och ökar produktiviteten i produktionslinjerna. Man kan mäta produktionseffektiviteten och kostnadsoptimera.
Sist men inte minst:
– Viktigt är att bygga upp kundlojalitet, eftersom det går att sälja mer till nöjd kund. Atlas Copco till exempel är bäst i klassen med att införa fler tjänster i produkten, säger Carl-Henrik Hallström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062