23948sdkhjf

Industrijätten automatiserar och skapar Sveriges smartaste fabrik

Gjuteri, bearbetning och montering kopplas ihop till ett flöde och effektiviteten förbättras med så mycket som 50-60 procent.
Efterfrågan på Husqvarnas produkter ökar och för att möta upp det automatiseras fabriken för tillverkningen av trimmers, motorsågar och kapsågar. År 2020 ska "Sveriges smartaste fabrik" stå klar. Det rapporterar Jönköpings-Posten.

För två år sedan inledde bolaget projektet om en ny och automatiserad fabrik. 1 700 personer arbetar på Husqvarna och ungefär hälften av dem jobbar med produktion. Den nya fabriken, Huskvarna Manufacturing, byggs i befintliga lokaler.

— I och med automatiseringen, som möjliggörs av digitaliseringen, blir vi konkurrenskraftiga i Sverige och vi har en stark tillväxt på orten. Satsningen kräver ett gott samarbete mellan flera funktioner i företaget och det är en stor fördel med teknikcenter och produktion på samma ställe, det är här vi har kompetensen, säger Anders Lilja, fabrikschef, till tidningen.

Teknikchefen Andreas Levander förklarar att processerna gjuteri, bearbetning och montering kopplas ihop till ett flöde med hjälp av ny teknik. Det innebär ökade volymer till fabriken i Huskvarna, framförallt inom batterisegmentet.

Tack vare automatiseringen räknar företaget med att klara den ökade volymen med samma bemanning som idag.

År 2020 ska den nya fabriken rulla enligt plan. Redan nu är dock stora delar av produktionen automatiserad. Husqvarna uppger att effektiviseringsförbättringen är så hög som 50-60 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094