23948sdkhjf

3D Center börjar sälja HP-produkter inom additiv tillverkning

Tekniken kan ersätta vissa formsprutningsprodukter i volymer upp till 10 000 stycken per år.
HP och Västerviksbaserade 3D Center har tecknat ett långsiktigt partnerskap för försäljning av HP:s Multi Jet Fusion (MJF)-produkter inom additiv tillverkning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären omfattar försäljning av kompletta system av 3D-skrivare inklusive tillbehör, service och support och förbrukningsvaror.

Multi Jet Fusion ska ge möjlighet att skriva ut starka, nylonbaserade (PA12) detaljer i hög kvalitet med upp till tio gånger högre produktivitet än förekommande tekniker, heter det.

– Vi är fantastiskt glada att börja arbeta med HP och deras produktportfölj. HP Jet Fusion-tekniken överträffar övriga tekniker på marknaden ur en mängd viktiga och avgörande aspekter. Tekniken är så effektiv att den har kapacitet att ersätta vissa formsprutningsprodukter i volymer upp till 10 000 stycken per år. HP:s MJF-teknik är ett rejält kliv i utvecklingen och kommer effektivisera och utveckla branschen med potential att vara avgörande för en fjärde industrirevolution. Vi ser fram mot ett spännande och långsiktigt partnerskap med HP, säger Ulf Qviberg, vd på 3D Center.

Multi Jet Fusion ska snabbt ge starka detaljer i en stabil process och dessutom uppges det ske till en lägre kostnad. Detta kommer ge många företag en helt annan spelplan där nya möjligheter öppnas för kortare ledtider och en bättre ekonomi.

3D Center erbjuder lösningar för additiv produktion och 3D-printing med en stor portfölj av professionella 3D-skrivare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078