23948sdkhjf

Hundra nya maskinjobb i Vaggeryd

Tillverkaren Mastec producerar åt tillväxtraketen Climeon.
Minst hundra nya jobb kan komma att skapas hos företaget Mastec i Vaggeryd tre mil söder om Jönköping. Det kan till och med handla om flera hundra arbetstillfällen. Det rapporterar Skillingaryd.nu.

Bakgrunden är Mastecs avtal med den svenska tillväxtkanonen Climeon. Metal Supply rapporterade tidigare i år om bolagets "supermaskin".

Climeons produkt är en kompakt, lätt och skalbar maskin som konverterar överbliven värme på rekordlåga temperaturer till 100 procent grön el. Den återvinner energi från bland annat båtmotorer och metallproducenters spillvärme.

– Det finns en ökad efterfrågan på förnyelsebar energi i världen, särskilt när det gäller förnybar basbelastning, där värmekraft och Climeon-värmekraftverket är ett av svaren på den efterfrågan. Därför är vi oerhört glada och stolta över det samarbete vi har med Mastec, vilket ger oss möjlighet till fullskalig produktion med den höga kvalitet våra kunder kräver, säger Climeons vd Thomas Öström enligt ett pressmeddelande.

Produkten har kallats den största energiuppfinningen på 100 år. Energimyndigheten har stöttat företaget.

Genom avtalet med Mastec ska produktionen stiga kraftigt - eller från 400 system till 2 500 system per år, enligt Värnamo Nyheter. Climeons maskiner säljer nu alltmer hos kunder som till exempel verkstadsjätten Atlas Copco och Försvarsmakten.

Mastec är privatägt och har flera anläggningar i södra delen av Sverige och en i Kina. Bolaget jobbar som underleverantörer i större industriprojekt.

De tillhandahåller skärande bearbetning i metall och plast, avancerad svetsning och bockning av plåt liksom även ytbehandling och formsprutning av plast.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156