23948sdkhjf

Teknikföretaget möblerar om bland cheferna

Nuvarande vd blir teknikichef och ekonomichefen tar över vd-posten.
Permascand inrättar en ny befattning inom teknik- och marknadsutveckling, Chief Technology Officer, som tillsätts av nuvarande vd och delägare Fredrik Herlitz den 1 juni.
Samtidigt tar bolagets nuvarande CFO och delägare Peter Lundström över vd-posten. Syftet med rotationen är att ytterligare öka tillväxten och stärka företagets internationella konkurrenskraft.

Permascand har under Fredrik Herlitz 7,5 år som vd framgångsrikt genomfört en rad större investeringar och förändringar för att möta marknadens ökade krav på kvalitet och specialistkompetens inom Permascands affärsområden Elektrokemisk processteknik och Vattenreningssystem, skriver Permascand i ett pressmeddelande.

Från den 1 juni intar Fredrik Herlitz den nya rollen som CTO i företaget.
- Vi behöver fortsätta att skapa tillväxt samt utveckla nya teknologier och kundunderlag. Det krävs också fortsatt ett stort fokus på att effektivisera försörjningskedjan. Jag har mitt största intresse och min starkaste kompetens just inom teknik, kommersialisering och marknadsutveckling. Därför har jag begärt av styrelsen att få inta en mer operativ och stöttande roll inom dessa områden framöver. Att bli Chief Technology Officer känns stimulerande, säger Fredrik Herlitz.

Ny vd blir Peter Lundström som under det senaste året varit CFO på Permascand. Han har dessutom en lång erfarenhet från internationella företag inom teknikområdet.

Permascand grundades 1971 som ett joint venture mellan KemaNord och den italienska De Nora-gruppen. Affärsidén var att tillverka elektroder av titan med katalytiska beläggningar, något som fortfarande är huvudsysselsättningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094