23948sdkhjf

Tillverkaren av prototyper i Jönköping köps upp

175 medarbetare på fyra orter omfattas när pionjären inom 3D-printing får ny ägare.
Företaget Prototal med tillhörande dotterbolag har bytt ägare per den 1 juni. Köpare är det Jönköpingsbaserade investmentbolaget Wilron Holding. Det framgår av ett pressmeddelande.

Grundarna till Wilron Holding – David Mörk, Ditar Isai och Magnus Olsson – uppges ha gedigna erfarenheter från operativa roller inom Jönköpingsbaserade industrikoncerner. De har varit verksamma i bolag med såväl nationell som internationell verksamhet, heter det.

– Vi har under en tid följt bolagets positiva utveckling och Prototals ledande position inom en teknikorienterad bransch. Som nya ägare ser vi nu fram emot att tillsammans med företaget ytterligare förstärka Prototals marknadsposition genom ett framåtriktat arbete innehållande utveckling av såväl erbjudande som geografisk plattform, säger David Mörk, vd på Wilron Holding.

Prototal omsätter 250 miljoner kronor och har 175 medarbetare på fyra orter varav huvudfabriken i Jönköping har 110 medarbetare. Bolaget producerar prototyper och serieprodukter inom både plåt och plast. Företaget beskrivs som en svensk pionjär inom 3D-printing.

– Vi ser i dag en stark efterfrågan på det kompletta erbjudande vi som leverantör erbjuder våra kunder. Ett kundnära samarbete för att nå den mest effektiva prototyp- eller produktionslösningen ligger i vårt koncept, säger Prototals vd Henrik Lundell.

Wilron Holding är ett investmentbolag med innehav av specifika bolag inom teknikbranscher med hög potential om värdetillväxt. Wilrons ledning arbetar aktivt med sina innehav för att skapa industriledare genom både organisk tillväxt och förvärv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066