23948sdkhjf

SKF anställer i Göteborg igen – behöver tillsätta ett 60-tal tjänster

Efterfrågan ökar och kullagerföretaget går för ökad digitalisering.
SKF ser en ökad efterfrågan och rekryterar igen i Göteborg. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Behovet av mer personal uppges finnas över hela verksamheten men främst omfattar det IT och tillverkning av lager.

– Vi satsar på ökad digitalisering och Internet of things för att minska kostnaderna, skapa nollfelsleveranser och öka spårbarhet och flexibilitet. Dels inom den egna verksamheten när vi kopplar samman flödena i vår produktion med de administrativa transaktionsflödena, och dels i utvecklingen av nya plattformar för nästa generations teknik för tillståndskontroll av maskiner hos våra kunder, säger Sverigechefen Gunilla Nilsson.

För närvarande behöver de tillsätta ett 60-tal tjänster i Göteborg där cirka hälften är inom produktionen.

Inom tillverkning av rullkomponenter ska bolaget gå upp till 5-skift för att klara av att hantera produktionssituationen.

– Vi har en positiv situation med ökad efterfrågan på våra produkter för fabriken i Göteborg, samtidigt som vi behöver öka takten och säkerställa framtida volym och tillgänglighet av våra produkter hos våra kunder, säger Gunilla Nilsson.

Kullagerföretaget har totalt cirka 3 300 medarbetare i Sverige fördelat på flera orter: lagertillverkning i Göteborg, tillverkning av lagerhus i Katrineholm, industrikopplingar i Hofors, smörjsystem i Linköping, produkter för tillståndskontroll i Luleå, ett servicecenter för tillståndskontroll av papper och gruvindustri i Kiruna och tätningar i Huskvarna.

Fabriken i Göteborg producerar över en miljon lager per år. Merparten går på export där slutkunderna finns inom tung industri såsom gruvor, stålverk, pappersmaskiner, vindturbiner och industriväxellådor.
Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

1.405