23948sdkhjf

En av de första 3D-printade metallapplikationerna för massproduktion

Höganäs levererar 3D-tryckt komponent för massproduktion av unikt tryckluftsverktyg.
Silvent, en global ledare inom komprimerad luftdynamik, har pre-lanserat en ny revolutionerande luftpistol. Pistolen innehåller 3D-tryckta komponenter som produceras med Höganäs Digital Metal-teknik och är ett av de allra första 3D-tryckta metallapplikationerna för massproduktion.

Höganäs har arbetat i samarbete med Rasmus Tibell, teknisk direktör på Silvent, i mer än fyra år på luftpistolen som har många fördelar jämfört med en traditionell lösning.

Den speciella konstruktionen sparar energi och minskar bruset. Detta skulle inte ha varit möjligt att uppnå utan användning av Digital Metal, Höganäs 3D-tryckteknik för metalldelar.

- Det har varit utmanande men givande arbete, säger Hans Kimblad, teknisk direktör på Höganäs. De 3D-skrivna komponenterna kombinerar avancerad design, fina interna ytor med kostnadskrav.

Luftpistolen lanserades i början av juni vid ett evenemang i Borås, där Silvents huvudkontor ligger, där globala försäljningsrepresentanter, utvalda kunder, leverantörer och lokala representanter inbjudits.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094