23948sdkhjf

ABB vinner Irak-order på 240 miljoner kronor

ABB ska tillhandahålla och installera ett ställverk vid kraftverket i Rumaila på 3 000 MW, som ligger i Basra-regionen i södra Irak.
Ställverket ska ansluta nytt kraftverk nära Basra till landets stamnät. Kraftverket kommer, när det står färdigt, att drivas av Shamara Holding Group, ett av Iraks största privatägda industrikonglomerat och fristående kraftproducent.
Kraftverket i Rumaila förväntas öka den totala kraftproduktionskapaciteten med cirka 20 procent och förbättra problemen med de akuta strömavbrott som hämmar den ekonomiska tillväxten i landet. Orden bokades under andra kvartalet 2017.

De 3 000 MW från kraftverket i Rumaila blir ett tillägg till Iraks nuvarande produktion på 13 000 MW, vilken ligger långt under landets nuvarande effekttoppar med en efterfrågan på cirka 23 000 MW. Irak balanserar det höga energibehovet och den låga försörjningskapaciteten med lastfördelning, vilket innebär att de 34 miljonerna invånarna har tillgång till ström endast cirka 15 timmar per dygn. Det nya kraftverket kommer att förbättra elförsörjningen och ge stöd åt den ekonomiska tillväxten.

ABB kommer att utforma, konstruera, tillhandahålla och installera ett luftisolerat ställverk på 400 kV som utrustas med modern teknik och högspänningsapparater från ABB. Ställverket kommer också att utrustas med avancerade digitala styr-, skydds- och telekommunikationssystem.

- Vårt avancerade ställverk kommer att bidra till att förse regionen med nödvändig elektricitet genom att utöka kapaciteten och förstärka Iraks energiinfrastruktur och därmed ge välbehövlig el till konsumenterna, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11