23948sdkhjf

Halmstadstillverkaren utreds för kartellbildning i Brasilien

Den svenska teknikföretaget samarbetar med brasilianska myndigheter avseende pågående lokala utredningar.
Som en följd av de brasilianska myndigheternas nyligen startade utredningar har Getinge inlett en intern undersökning och beslutat att aktivt ta kontakt med och samarbeta med relevanta myndigheter.

De ärenden som är under utredning i Brasilien rör tidsperioden mellan år 2000 och 2015 och berör Getinges dotterbolag i Brasilien; Maquet Cardiopulmonary do Brasil Indústria e Comércio Ltda och Maquet do Brasil Equipamentos Médicos Ltda. Delar av anklagelserna som rör den offentliga utredningen i Brasilien omfattar påstådd manipulation av anbudsförfaranden och påstådd kartellbildning kopplat till Getinges aktiviteter i Brasilien. Getinge bedömmer i nuläget att resultatet av de pågående utredningarna inte kommer att ha någon väsentlig finansiell effekt för koncernen, men kan i detta tidiga skede av processen inte uteslutas.

- Vi tar anklagelserna väldigt allvarligt. Vi har tydliga globala riktlinjer och strävar efter att driva vår affär i enlighet med lagar, regleringar och branchstandarder i de länder vi är verksamma.

- Vi kräver högsta nivå på affärsetik och integritet från alla anställda på Getinge – oavsett i vilket land eller vilka omständigheter som de är aktiva i, säger Mattias Perjos, VD och koncernchef på Getinge.

Utredningen är en del av pågående statliga utredningar gällande kartellbildning relaterat till försäljning av medicinsk utrustning som genomförs av brasilianska myndigheter. Enligt ett tidigare pressmeddelande från myndigheten omfattas totalt 46 företag, 80 personer och industriorganisa­tionen, Associação Brasileira de Importadores e Distribuidores de Implantes (ABRAIDI), av utredningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098