23948sdkhjf

De två stora biltillverkarna planerar bygga gemensam fabrik

Företagen förstärker samarbetet som påbörjades för två år sedan och ingår en kapitalallians.
Toyota Motor Corporation och Mazda Motor Corporation meddelar idag att företagen ingår ett samförståndsavtal och en kapitalallians, i syfte att ytterligare stärka deras fortsatta samarbete.

Som en del av den nya alliansen, har Toyota och Mazda enats om att utvärdera möjligheterna till att bygga en gemensam fabrik i USA. Investeringen ska finansieras till lika delar av bägge parter. Fabriken skulle ha en årlig produktionskapacitet på 300 000 enheter. I väntan på tillstånd och godkännanden från berörda myndigheter, kommer företagen börja definiera detaljplanerna för att fabriken ska kunna starta produktionen 2021. Investeringen är på 13 miljarder svenska kronor och kommer leda till cirka 4 000 nya arbetstillfällen.

Företagen ska gemensamt utveckla teknik för elektriska fordon, gemensamt utveckla uppkopplade teknologier för bilar, samarbeta inom avancerad säkerhetsteknologi, och ytterligare komplettera varandras modellutbud.

Genom dessa gemensamma projekt kommer Toyota och Mazda att arbeta för att utnyttja resurserna på båda företagen för att komplettera och förbättra varandras produkter och tekniker, och utnyttja lärdomar genom de gemensamma projekten för att förbättra konkurrenskraft som hjälper dem att uppnå fortsatt tillväxt. De kommer också att sträva efter att utveckla och stärka deras långsiktiga partnerskap och driva samarbetet på ett likvärdigt, men också självständigt sätt.

Toyota och Mazda har kommit överens om att Toyota kommer att teckna och förvärva aktier som nyemitteras av Mazda via en tredje part. Samtidigt kommer Mazda att teckna och förvärva aktier som avyttras av Toyota genom en tredjepartstilldelning, till samma värde som aktierna i Mazda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063