23948sdkhjf

Efter nationellt dieselforum i Tyskland lanserar Volkswagen Group åtgärdspaket

Nya incitament ska erbjudas kunderna för att främja inbyte av Euro 1 - Euro 4 dieselmodeller för alla koncernens varumärken.
Mjukvaruuppdatering för Euro 5 och vissa av Euro 6s dieselbilar erbjuds dieselkunder i Europa och för alla koncernens varumärken. Volkswagen kommer att ge betydande ekonomiska bidrag till en fond för "hållbar mobilitet för städer. Koncernchef Matthias Müller:
Det nya åtgärdspaketet är omfattande och kommer att minska utsläppen av kväveoxider avsevärt och förbättra luftkvaliteten.

Tillsammans med Tysklands förbundsländer, delstatsregeringar och kommuner samt en rad andra tyska biltillverkare, inleder Volkswagen ett omfattande arbete för att på kort tid minska utsläppen av kväveoxider. Detta är ett resultat av ett nationellt dieselforum där tyska politiska ledare och bilindustrins ledare i veckan möttes i Berlin för att diskutera hur luftföroreningarna i städerna kan minskas.

En viktig del i det åtgärdspaket som nu presenterats för detta, är att främja inbyte av dieselmodellerna Euro 1 - Euro 4 genom att ge ökade incitament till kunderna för inbyte till andra modeller. Detta gäller för samtliga av koncernens varumärken.

För att minska utsläppsnivåerna av kväveoxider, kommer Volkswagen-koncernen sammantaget att genomföra mjukvaruuppdateringar på totalt cirka fyra miljoner Euro 5- och vissa Euro 6 dieselbilar i Tyskland. I denna siffra ingår de cirka 2,5 miljoner fordon som berörts av dieselfrågan sedan tidigare. Av dessa fordon har fler än 70 procent redan åtgärdats.

Volkswagen Group kommer även att erbjuda dieselkunder i hela Europa att genomföra mjukvaruuppdateringen. Som ett resultat av detta kommer kväveoxidutsläppen från de Euro 5 och vissa av Euro 6s dieselfordon som idag finns på marknaden, att kunna minskas med i genomsnitt 25-30 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078