23948sdkhjf

Ännu ett bra kvartal för säkerhetskoncernen

Nettoomsättningen för andra kvartalet ökade med 8 procent och nu har avtal har tecknats om förvärv av ytterligare fem verksamheter.
Assa Abloy ökade nettoomsättningen till 19 387 miljoner svenska kronor jämfört med 17 894 miljoner för 2016 års andra kvartal, varav 2 procent organisk och 2 procent förvärvad tillväxt.


God tillväxt uppvisades för EMEA, Americas, Global Technologies och Entrance Systems och negativ tillväxt för Asia Pacific.

Avtal har tecknats om förvärv av fem verksamheter med en sammantagen förväntad årsomsättning på cirka 900 miljoner svenska kronor.
Rörelseresultatet (EBIT) ökade med 7 procent till 3 114 miljoner svenska kronor. M
Nettoresultatet uppgick till 2 179 miljoner svenska konor (2 026)
Vinst per aktie ökade med 8 procent och uppgick till 1,96 svenska kronor (1,82).


- Det andra kvartalet var ännu ett bra kvartal för Assa Abloy. Den organiska tillväxten var 2 procent på grund av färre arbetsdagar till följd av påsken i kvartalet. Det gör att vi har en organisk tillväxt på 4 procent för det första halvåret. Försäljningen i Nordamerika fortsätter att utvecklas bra. I Europa är den underliggande efterfrågan bra men vi har inte sett någon nämnvärd förbättring. Försäljningen minskade återigen i Kina och den fortsatte tyvärr också att minska i Brasilien och i Mellanöstern, säger Johan Molin, vd.

John Molin är vd i Assa Abloy och styrelseordförande i Sandvik,
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078