23948sdkhjf

Slutfuskat - lanserar helt ny digital servicebok för fordon

Nordens största bilbranschförening lovar att det ska bli enklare och tryggare för samtliga fordonsägare.
Sveriges Fordonsverkstäders Förening lanserar tillsammans med digitalservicebook.com Förutom fordonsägare kommer även samtliga verkstäder och fordonshandlare på den svenska marknaden ges en möjlighet att få tillgång till ett fordons servicehistorik genom lanseringen av en ny och säker digital servicebok.

I den digitala serviceboken kan alla servicearbeten lagras oavsett fordonsmärke och årsmodell där tillgången till servicedata är lättillgänglig och helt transparent mot omvärlden.

Marknaden för service är sedan länge avreglerad, vilket innebär att samtliga verkstäder på den europeiska marknaden har möjlighet att utföra en fackmässig service enligt fordonstillverkarens anvisningar där fordonets nybilsgaranti kvarstår.

En digital servicebok, som är öppen och lättillgänglig för samtliga verkstäder, leder dessutom till en mer seriös fordonshandel för både konsumenter och fordonshandlare då fordonets servicehistorik och besiktningshistorik är öppen mot omvärlden.

– I och med lanseringen av digital servicebok tar SFVF ytterligare steg för att eliminera fusk med mätarställningar, borttappade eller manipulerade serviceböcker och skapar tryggare köp, säger Bo Ericsson, vd för SFVF.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.519