23948sdkhjf

Plockar Ericsson-chefen till COO-posten

Den Stocksundsbaserade tillverkningsaktören förstärker bolagets koncernledning för kommande expansion.
Hanza rekryterar Andreas Nordin som operativ chef (COO) från Ericsson Latinamerika. Hanza anställer även en strategisk HR chef (SHR) som tillträder i koncernledningen per den 1 september 2017.

Samtidigt aviserar bolaget att nuvarande CFO avser att lämna verksamheten, vilket sker senast i början av år 2018.

Hanza Holding (publ), noterat på Nasdaq First North Stockholm, är ett innovativt bolag inom tillverkningsindustrin. Under två uppbyggnadsfaser har bolaget skapat moderna tillverkningskluster och unika rådgivningstjänster. Nu går bolaget in i en tredje fas där fokus ligger på ytterligare effektivisering av bolagets kluster, samt att därpå expandera till nya kundmarknader, eventuellt via förvärv.

För att möta expansionsplanen för den tredje fasen förstärker Hanza nu koncernledningen:

Andreas Nordin har en bred erfarenhet av modern tillverkningsteknologi och har bland annat varit chef för Ericssons verksamhet i Estland med 2 200 anställda samt varit chef för fabriker i såväl Brasilien som Mexico.

Andreas tillträder sin tjänst den 1 september och kommer att rapportera direkt till VD. Nuvarande Divisionschefer, vilka tidigare rapporterat till VD, kommer att ingå i Andreas ledningsgrupp.

Förstärkningen ger därmed ett fortsatt fokus på tillverkningskompetens (benämnt Hanza Core, Cluster Operational Excellence), samtidigt som det ger nya möjligheter att arbeta med den kommande expansionen av koncernen.

Hanza har också rekryterat Petra Duprez som strategisk HR chef (SHR) för koncernen. Petra har en lång erfarenhet inom SHR och har under en period arbetat som konsult åt Hanza. Dessförinnan kommer Petra från en motsvarande SHR position inom Getinge koncernen.

Även Petra tillträder sin tjänst per den 1 september 2017 och kommer både att arbeta med att utveckla existerande organisation och den kommande expansionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078