23948sdkhjf

Svenske tillverkaren säljer lasersimulatorer till Estland

Beställningarna ska användas för skjut- och stridsutbildning i landet. Man har tidigare levererat likadant innehåll till beställaren.
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett kontrakt med den estniska försvarsmakten om att leverera BT46-utbildningssystem till den estniska armén. Leveranserna kommer att genomföras under 2018.

2008 beställde den estniska försvarsmakten de första lasersimulatorerna för skjut- och stridsutbildning. Saab har nu tagit emot ytterligare en beställning av simulatorer. Systemen kommer att användas av den mekaniserade brigaden, vid regementen samt på Infanteriskolan.

- Jag är stolt över att den estniska försvarsmakten på nytt har valt Saab som sin partner. De har använt våra utbildningssystem under lång tid och kan i mycket hög grad bedöma fördelarna med realistisk träning. Den här ordern stärker vår ställning som en av världens ledande leverantörer av lösningar för stridsutbildning, säger Åsa Thegström, chef för affärsenheten Training & Simulation inom Saabs affärsområde Dynamics.

I kontraktet ingår BT46 system för CV9035, Carl-Gustaf samt flera infanterisimulatorer upp till kompaninivå. För styrning och övervakning av övningar används Saabs nya Manpack 300. Dessutom ingår ett femårigt supportkontrakt.de första lasersimulatorerna för skjut- och stridsutbildning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062