23948sdkhjf

Börsvinnaren i Vårgårda tar fram bilkameror – en jättemarknad

Ledande bilsäkerhetsföretaget startar samarbete med stora amerikanska företaget för att utveckla förarkameror till självkörande bilar, som man kommer att leverera.
The American Automobile Association menar att 21 procent av alla trafikolyckor med dödlig utgång orsakas av att föraren är trött.

Autoliv som är en av vinnarna på den stigande stockholmsbörsen, har med amerikanska Seeing Machines startat ett samarbete för att utveckla högklassiga förarkameror (DMS) som upptäcker när föraren är distraherad eller trött genom att mäta ögonens och huvudets position.

Systemet kommer att påkalla förarens uppmärksamhet när farliga situationer är på väg att uppstå.

Med god förståelse för hur föraren mår kan Autoliv utveckla teknologier som är kritiska för funktioner med hög automatiseringsgrad, däribland att kunna köra säkert utan att föraren håller händerna på ratten.

I framtida affärer med fordonstillverkare kommer Autoliv bli huvudleverantör av dessa förarkameror.

- Autoliv och Seeing Machines går samman för att minska antalet olyckor som orsakas av att föraren har bristande uppmärksamhet, säger Johan Löfvenholm, President Autoliv Electronics.
- Vi delar passionen för att rädda fler liv – och tillsammans utvecklar vi en av världens mest avancerade förarkameror.

- Samarbetet mellan Seeing Machines och Autoliv passar utmärkt när vi utökar vårt nätverk av samarbetspartners, säger Mike McAuliffe, koncernchef för Seeing Machines.
- Båda företagen är ledande på teknologier och djupt engagerade i ökad trafiksäkerhet med hjälp av vår avancerade DMS-teknologi för fordonstillverkare.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094