23948sdkhjf

Gör hydraulikaffär med Väderstad

Har utvecklat en såmaskins arbetsbredd och tagit fram nya funktioner.
Det Fagerstabaserade företaget Stig Wahlström Hydraulik har varit med och utvecklat Väderstads senaste tillskott i produktfamiljen Spirit. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Maskinen följer terrängen och säkerställer samtidigt en exakt fröplacering. Det blir ett jämt såresultat över hela fältet, säger Johan Söderberg på Väderstad.

De båda företagen inledde ett samarbete för omkring två år sedan. Tanken var att utveckla maskinens arbetsbredd och ta fram nya funktioner.

Spirit R 300S, som maskinen heter, är en såmaskin med en förbättrad fröplacering som ska garantera hög precision även vid högre hastigheter. Maskinen har tre meters arbetsbredd.

Väderstad-Gruppen är en stor aktör inom jordbearbetning och sådd. Verksamheten startade år 1962 strax intill Väderstad och företaget finns i dag representerat i 40 länder och har omkring 1 000 medarbetare. Företaget ägs av familjen Stark.

Stig Wahlström har varit verksamt på området för hydraulik ända sedan 1951.

Företaget ingår i den börsnoterade teknikhandelskoncernen Addtech som har totalt 130 dotterbolag och fler än 2 000 medarbetare.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127