23948sdkhjf

Dödsolycka vid Scania i Södertälje

En man i 50-årsåldern skadades så allvarligt att han avled på sjukhus under lördagskvällen.
Länstidningen i Södertälje skriver att enligt de första uppgifterna ska mannen ha skadats så allvarligt av en maskin när han tillverkade komponenter till växellådor att han senare under kvällen avled på sjukhuset i sviterna av sina skador. Södertäljepolisen är ännu förtegen om detaljerna kring olyckan.

– Det hände en oycka i samband med arbete vid en maskin och en man har avlidit i samband med olyckan, det är allt jag kan säga just nu, säger Roger Björkmyr, stationsbefäl vid Södertäljepolisen.

Polisen har upprättat en förundersökning om arbetsmiljöbrott, vilket är den vanliga gången vid svåra arbetsplatsolyckor.
- Vi har kallat in ett kristeam som ska ta hand om arbetkamraterna till den avlidne.
Scanias presschef Hans-Åke Danielsson är mycket dämpad och bedrövad när LT når honom för en kommentar.
– Det är en fruktansvärd händelse, vi befinner oss alla i ett chocktillstånd. Jag har just nu inga exakta detaljer om vad som hände mer än att det det som inte får hända har hänt. En av våra anställda som arbetade i en av våra komponentverkstäder skadade sig så allvarligt att han senare avled. Vi har nu kallat in ett kristeam som ska ta hand om arbetkamraterna till den avlidne på avdelningen, som blev vittnen till olyckan, säger Hans-Åke Danielsson.
Scaniaavdelningen där olyckan inträffade har stängt ned produktionen tills vidare, medan övriga delar av fabriken fortsätter produktionen som vanligt.
– Nu lämnas det här över till avdelningen för Särskilda brott som tillsammans eller parallellt med Arbetsmiljöverket utreder det här vidare, säger Marcus Ridby, stationsbefäl vid Södertäljepolisen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094