23948sdkhjf

Levererar fotsteg till X2000

Arbetet sker andra halvåret 2017 och 2018.
Sjölanders Mekaniska, som är en mekanisk verkstad och legoleverantör baserad i Västerås, har tecknat ett samarbetsavtal med SJ som är Sveriges största tågoperatör.

Avtalet är det första i sitt slag där Sjölanders Mekaniska åtar sig att som underleverantör leverera komponenter direkt till SJ.

Tidigare under året tecknades ett ramavtal mellan parterna som avsåg materialförsörjning och upparbetning av komponenter. Leveransavtalet är nu alltså ett konkret affärsavtal inom ramen för ett tidigare tecknat ramavtal.

Enligt avtalet ska Sjölanders Mekaniska konstruera och leverera nya fotsteg till den pågående uppgraderingen av hela X2-flottan.

Leveranser kommer att ske under andra halvåret 2017 och under 2018 och både tillverkning och konstruktion ska göras enligt svetsstandarden EN 15085-2.

För konstruktionen, som är en så kallad reversed-engineering, samarbetar Sjölanders Mekaniska med företaget Prose i Västerås.

– Vi är mycket stolta över förtroendet från SJ att få vara delaktiga i detta stora projekt. Det ligger helt i linje med vår inriktning mot tåg- och järnvägsbranschen samt svetsning enligt 15085-2, säger Leif Andersson, vd för Sjölanders Mekaniska.

Sjölanders Mekaniska är en förhållandevis stor legoverkstad i Mälardalenregionen. De förfogar över en verkstadsyta på 9 000 kvadratmeter, har cirka 60 medarbetare och omsätter 70 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078