23948sdkhjf

Automationsgrupp byter namn

Omsätter 100 miljoner och befinner sig i en expansiv fas.
De tre automationsbolagen Front Automation, Fröjd Automation och IML Technologies ingår alla i samma automationsgrupp och har samma ägare och gemensam ledning. Automationsgruppen har fått ett nytt namn och heter nu 3Button Group – ett gemensamt ägarbolag för de övriga bolagen i gruppen.

Namnet 3Button Group syftar på en vision om att bygga maskiner och automation som är så enkel att handha att det endast behövs tre knappar: start, stopp och återställ.

– För att uppnå denna vision så krävs avancerad styrning och robusta system – det är det vi menar med intelligensen mellan start och stopp, säger Thomas Rosell, vd för alla bolagen i gruppen.

Automationsbolagen som ingår i gruppen är alla nischade inom specifika områden. Genom samarbete kring utveckling, marknad och delade resurser så kan bolagen hjälpas åt.

Det gemensamma ägarbolaget och namnet 3Button Group ska visa på samhörigheten mellan bolagen och frågan om användarvänlighet med intelligent styrning är gemensamma nämnare och något alla bolagen jobbar intensivt med.

Just intelligent styrning med uppkopplade enheter ligger i tiden och begrepp som Industri 4.0 och Industrial IT diskuteras mycket i olika sammanhang.

– För oss handlar Industri 4.0 och uppkopplade enheter om att bygga system med hög tillgänglighet som ger våra kunder bra OEE. Genom att minimera stopptider, stillestånd och tid för omställningar så höjs produktiviteten, säger Thomas Rosell.

Automationsgruppen omsätter 100 miljoner kronor, har cirka 30 medarbetare, och befinner sig just nu i en expansiv fas där man söker både mekanikkonstruktörer och programmerare (PLC eller robot) till bolagen i Jönköping samt Lidköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.618