23948sdkhjf

Storvarsel på Sandvik – 210 berörs

Sandvik Materials Technology varslar tjänstemän inom nästan alla områden.
Stålbolaget Sandvik varslar 210 tjänstemän inom Sandvik Materials Technology (SMT), rapporterar SVT Nyheter Gävleborg.

Enligt ett pressmeddelande från bolaget berörs alla delar av SMT:s verksamhet, förutom Tråd (som man sedan tidigare meddelat kommer att säljas under året).

Anledningen är framförallt en dålig lönsamhet inom produktområdet Rör som ligger bakom beslutet. Redan i samband med senaste delårsrapporten som kom i juli påpekade Sandvik att man behövde ta åtgärder gentemot den rådande situationen.

Dels ser man konkurrensen från andra tillverkare, främst i Asien, och dels den låga aktivitet inom olje- och gasindustrin, som orsaker till den låga lönsamheten.

– Åtgärderna är nödvändiga för att skapa ett långsiktigt och framgångsrikt företag, med fortsatt världsledande position, säger Petra Einarsson, vd för Sandvik Materials Technology, i ett pressmeddelande enligt SVT.

Kommunalrådet i Sandviken, Peter Kärnström (S), säger till kanalen att man inte fått förvarning om varslet. Samtidigt är man inte heller förvånade efter koncernchefen Björn Rosengrens kommentarer i senaste delårsrapporten.

– I dag vet vi ju inte slutet på den här processen. Inte sällan så lägger företag varsel som är i överkant, och så jämkas det nedåt över tid. Vi får helt enkelt se hur det blir, säger Peter Kärnström till SVT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095