23948sdkhjf

Nederländsk order till Ulricehamnsföretaget

Första metallföretaget i Europa som installerar den nya produktionslösningen.
Företaget Witte van Moort i Nederländerna har installerat en produktionslösning med den nya generationens automationsprodukter från Ulricehamnsbaserade AP&T. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det uppges vara det första metallformningsföretaget i Europa som gör det.

Fördelar med de nya produkterna är att de är betydligt lättare, energieffektivare och snabbare. Det ska innebära ökad kostnadseffektivitet och produktivitet.

– Våra befintliga pressrobotar från AP&T har fungerat väldigt bra ända sedan de togs i drift för över 20 år sedan, men nu var det dags för ett generationsskifte med sikte på framtiden, säger Edwin Smelt på Witte van Moort.

Witte van Moort är specialiserat på bland annat djupdragning, svetsning samt 2D- och 3D-laserskärning av stålprodukter.

Företagets automatiserade produktion är koncentrerad till Vriezenveen som ligger i den nordöstra delen av Nederländerna.

Bland kunderna många globala företag inom allt från anläggningsmaskiner, jordbruksmaskiner och lastbilar till utrustning för materialhantering, livsmedelsprocesser och medicinteknik.

AP&T är verksamt inom plåtformning. De utvecklar och tillverkar produktionssystem, automationsutrustning, pressar, verktyg och utför tjänster till företag som i sin tur tillverkar formpressade plåtdetaljer.

Kunderna finns inom till exempel fordonsindustrin eller bland tillverkare av värmeväxlare, ventilationsprodukter och takavrinningsprodukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.22