23948sdkhjf

Sandvikentillverkaren slår till på tredje fleropen av samma fabrikat

Det 16 personer starka företaget införskaffar även nummer tre från samma leverantör som tidigare.
Denna gång satsar Cameco i Sandviken på sin största Niigata hittills, en SPN 701, som är en medelstor maskin från den japanska tillverkaren. Leverantör är även denna gång Ahlsell Maskin.

– Vi måste förnya oss och hänga med i den senaste utvecklingen, säger Jesper Sehl vid Cameco.

– Vi prioriterar att arbeta snabbare för att korta leveranserna och höja kvaliteten och det kan vi göra med hjälp av vår nya investering.

Lite kort om Niigata SPN 701 är att maskinen har en längdrörelse på 1 000 mm, tvärrörelse på 950 mm och vertikalrörelse på 850 mm. Palettstorleken är 630 x 630 mm och antalet verktygsplatser är från 60 upp till 230 stycken.

Cameco är en mekanisk verkstad, grundad i Sandviken 1993. Sedan 2015 har tillverkaren en verkstad i Vika utanför Falun där två horisontala fleropar med stora palett- och verktygsmagasin finns på plats. Syftet är att få obemannad körning till låg kostnad.

Företagets specialitet är bearbetning i horisontala 4 och 5-axliga fleroperationsmaskiner men även i 3-axlig vertikal maskin och en CNC-svarv med drivna verktyg i Sandviken. Mätmaskiner finns i båda verkstäderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094