23948sdkhjf

Ska leverera instrument till jättemaskinen

"Ordern är en kvalitetsstämpel", enligt företagets vd.
Instrumentföretaget Krohne Inor har fått en order från Billerudkorsnäs. Beställningen gäller processinstrument för den stora investeringen vid Gruvöns bruk. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Affären innebär att företaget ska skeppa ut tryck- och temperaturinstrument som ska användas till en av världens största kartongmaskiner.

Vid anläggningen Gruvöns bruk med 850 medarbetare tillverkas kraftpapper, säckpapper, wellråvaror, vätskekartong, cupstock och avsalumassa.

Investeringen vid bruket är en 350 meter lång kartongmaskin. Den har kapacitet på så mycket som 550 000 ton kartong per år och maskinen blir den största i sitt slag i världen.

Billerudkorsnäs totala investering i maskinen är 5,7 miljarder kronor. Planen är att den ska vara i drift första kvartalet 2019.

Krohne Inor har nu tecknat ett ramavtal som omfattar drygt 750 processinstrument. Affären gäller tryckgivare, temperaturgivare och signalomvandlare.

– Avtalet med Billerudkorsnäs är ett kvitto på att vår lansering av Krohnes tryckgivare under hösten 2016 var rätt. Billerudkorsnäs val är en kvalitetsstämpel för oss och vi ser fram emot ett långt och bra samarbete, säger Krohnes vd Benny Björkander.

Instrumentföretaget IInor Process som är ett helägt dotterbolag av Krohne har tillverkat temperaturmätningsutrustning i över 75 år.

Bland produkterna finns processinstrument för tryck och temperatur inklusive signalomvandlare. Huvudkontor och fabrik ligger i Malmö. Företaget har egna bolag i Sverige, Finland och Tyskland och har även distributörer i fler än 50 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125