23948sdkhjf

Svenska 3Dprint-leverantören startar fabrik

Anläggningen säkrar tillgång på metallpulver.
Arcam meddelar att dess dotterbolag för pulvertillverkning, AP&C i Quebec inviger sin nya anläggning i Saint-Eustache.

Fabriken blir med sina 106 nya medarbetare en stor arbetsgivare i regionen och innebär en betydande tillväxt för AP&C, som har fördubblats i storlek de senaste två åren.

Invigningen ägde rum i närvaro av Alain Dupont, VD för AP&C, Magnus René, VD och koncernchef för Arcam, Mohammad Ehteshami, General Manager för GE Additive, Per Sjögren, Sveriges ambassadör i Kanada, Ms Christine St-Pierre, minister för internationella relationer, Linda Lapointe, ledamot av parlamentet för Riviere-des-Milles-Îles och Pierre Charron, borgmästare i Saint-Eustache.

AP&C och Arcam har fått vägledning, råd och ekonomiskt bidrag från Canada Economic Development, Montréal International, Investissement Québec och Quebec Ministry of Economy, Science and Innovation.

Arcam och AP&C har investerat totalt 31 miljoner CAD i denna nya automatiserade fabrik. Med en initial total produktionskapacitet på 750 ton, och 1 250 ton vid full kapacitet, är AP&C redo att möta den växande efterfrågan när det gäller kvalitet och kapacitet för metallpulver för Additive Manufacturing.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125