23948sdkhjf

Vd utsedd för jättarnas fossilfria stål

Kommer leda det nystartade samriskbolaget.
Mårten Görnerup kommer leda det nystartade joint venture-bolaget Hybrit Development och kommer närmast från vd-posten på Metsol, ett teknik-konsult bolag inom stålsektorn och han har tidigare en bakgrund inom forskning i metallurgi.

– Hybrit är ett spännande framtidsbolag som kan hjälpa oss att förse samhällen med stål och samtidigt uppnå klimatmålen. Det är därför en stor ära för mig att ta mig an uppdraget som vd, säger Mårten Görnerup.

Mårten Görnerup tillträdde som VD den 1 september och kommer succesivt att skala upp sitt engagemang för HYBRIT.

I styrelsen sitter sedan i våras Martin Pei, ordförande, Åsa Sundqvist, ledamot, Andreas Regnell, ledamot och Olle Wijk, adjungerad ledamot.

Hybrit initierades av SSAB, LKAB och Vattenfall under våren 2016. Ett år senare bildades ett gemensamt joint-venture-bolag med målet att gå från dagens process med masugnar, med kol och koks, till att istället använda vätgas för att få en process som inte släpper ut koldioxid, utan vatten.

Sedan lanseringen har initiativet fått stöd från Energimyndigheten i flera omgångar, bland annat för ett fyraårigt forskningsprojekt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062