23948sdkhjf

Renishaw fokuserar på integrerad mätning på EMO

Renishaw visar sitt breda utbud av system för metrologi och additiv tillverkning i två montrar på EMO Hannover 2017, som hålls i Tyskland 18–23 september 2017.
Industry 4.0 förutsätter intelligenta bearbetningsprocesser och i sin huvudmonter (hall 6, B46) integrerar Renishaw deras senaste mätteknologi i tillverkningen.

I hall 27 demonstreras programvara och system för tillverkning av metalldetaljer vid monter A72.

Senaste versionen av företagets programvara för att förbereda byggfiler, QuantAM 2017, är utvecklad för system för metall; RenAM 500M och AM 400.

I hall 6 finns bland annat ett nytt kontaktskanningssystem för CNC-verktygsmaskiner, ny programvara för mätsystemet Equator för att integrera med CNC-verktygsmaskiner, nya maskinappar och mobilappar som förenklar verktygsmaskinprobning, en uppgraderad kontaktfri verktygsinställare för fleroperationsmaskiner, ett nytt optiskt interfacesystem för flera prober, en ny ytfinhetsprob för koordinatmätmaskiner (CMM), och ny programvara som ska optimera fleraxliga kalibratorn XM-60.)

En ny produktionscell med integrerad processstyrning visas, för att demonstrera hur kompletterande teknologier kan bidra till hög produktivitet.

Automatiserar verktygsförskjutning

En ny medlem i produktfamiljen Sprint för skanning i verktygsmaskiner demonstreras för enkel integrering och extremt snabb arbetsstycksintällning.
Det går även att övervaka den slutliga statusen hos en komponents yta.

SupaScan mäter även med snabba matningshastigheter (G0), enligt Renishaw den snabbast möjliga lösningen för arbetsstycksintällning. Tester på typiska industriella komponenter minskar cykeltiden på över 70 procent, jämfört med standard höghastighetscykler för kontaktprober.

Mätsystemet Renishaw Equator finns nu med IPC-programvara (intelligent processstyrning), med funktioner för att helt automatisera uppdateringar av verktygsförskjutning i CNC-tillverkning. Det ska möjliggöra konstant övervakning och justering av bearbetningen, och att hålla detaljens mått.

Renishaw har ett nyligen utökat utbud av appar som utlovar att probrutiner snabbt och enkelt kan skapas, köras och granskas, vilket hjälper industrin att minimera cykeltiderna och maximera produktiviteten.

Ytfinhetsprob

Renishaw kommer också demonstrera sitt ständigt förbättrade utbud av smartphoneappar för verktygsmaskinprober och verktygsinställare, vidare också introducera sin förbättrade och utökade kontaktfria lösning NC4 för fleroperationsmaskiner.

Ett nytt optiskt interfacesystem för flera prober för probsystem för verktygsmaskiner kommer också introduceras.

En ny, förbättrad ytfinhetsprob för användning med Renishaws REVO 5-axliga mätsystem för koordinatmätmaskiner lanseras, nya SFP2-proben.

Renishaws fleraxliga kalibrator XM-60 ska ge den nya versionen av Carto RTO 2.1-programvara ny användbar funktionalitet. Genom ”frikörningsläget” kan användarna samla in data omedelbart.

Besökare på EMO Hannover 2017 kan också se Renishaws nya produktionscellkoncept som demonstrerar hur möjligheten att övervaka viktiga processinmatningar, analysera data och kontinuerligt förbättra tillverkningsprocesser bidrar till ökad produktivitet och högre noggrannhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126