23948sdkhjf

Startar bolag i USA

Svenska aluminiumproducenten bildar ett samriskbolag med den japanska jätten.
Gränges och japanska Mitsubishi Aluminum har undertecknat en avsiktsförklaring om att bilda ett joint venture-företag i Nordamerika. Det nya företaget ska tillverka avancerade aluminiumprodukter för lödda värmeväxlare. Avsiktsförklaringen är det första steget mot bildandet av ett joint venture-företag.

Det nya företaget kommer, när det har bildats, att kombinera Gränges och Mitsubishi Aluminums expertis nom valsad aluminium för att etablera en ny produktionsanläggning i Nordamerika.

– Överenskommelsen med Mitsubishi Aluminum markerar starten på ett långsiktigt partnerskap i Nordamerika. Vi kommer att kombinera våra styrkor och tillsammans tillvarata möjligheterna på marknaden för avancerade aluminiumprodukter till fordonsindustrin, främst för lödda värmeväxlare men även för andra produkter, säger Gränges VD Johan Menckel.

– Vi fokuserar på att växa vår närvaro inom värmeväxlarmaterial till fordon i Nordamerika. Vi ser många synergier med Gränges, viktigast är emellertid ett starkt fokus på forskning och innovation för att möta en ökad efterfrågan från kunder i fordonsindustrin. Vi är glada och ser fram emot ett långsiktigt partnerskap med Gränges, säger Akio Hamaji, VD och koncernchef för Mitsubishi Aluminum Co., Ltd.

Joint venture-företaget beräknas etableras under 2018.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111