23948sdkhjf

Försvarsföretaget tar order för 140 miljoner

Förser USA:s nya fartyg inom kustbevakningen med radarsystem.
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning av den amerikanska marinen gällande det navala radarsystemet Sea Giraffe Agile Multi Beam Multi-Mode Radar.

Ordervärdet uppgår till 140 miljoner svenska kronor och omfattar två radarsystem.

Saabs MMR är en 3D-elektronisk fasstyrd radar som kommer att installeras ombord på den amerikanska kustbevakningens nyaste fartyg, Offshore Patrol Cutter.

Radarn erbjuder funktioner som hög uteffekt, anpassade vågformer och modern signalbehandling, vilket säkerställer god prestanda i olika typer av marina miljöer. Den första delen av kontraktet omfattar två radarsystem med optioner för ytterligare system, vilket innebär ett potentiellt totalt kontraktsvärde på upp till 960 miljoner.

– Den amerikanska kustbevakningen efterfrågar alltmer för att stötta en mängd kritiska uppdrag i de mest utmanande miljöerna. Saabs radarlösning MMR ger kustbevakningen bättre förutsättningar att genomföra dessa uppdrag, från tropikerna till de arktiska regionerna. MMR ger radartäckning från sjö till luft och skyddar även mot de mest avancerade typerna av radarspår för att ge en total lägesbild, säger företagets USA-chef Erik Smith.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109