23948sdkhjf

Norrköpingsföretaget köper i Nederländerna

Blir majoritetsägare och pressar kostnaderna.
Multidocker i Norrköping förvärvar 51 procent av Swanink Technology Coevorden i Coevorden, Nederländerna.

Förvärvet innebär synergieffekter på marknads-, produktions- och logistiksidan och innebär framförallt att de besparingsprogram som vidtagits fortare kan ge effekt uppger Multidocker.

Köpet tillför ytterligare ett eget varumärke.

STC omsatte under kalenderåret 2016 cirka 40 miljoner svenska kronor med ett marginellt negativt resultat och har under sexmånadersperioden 2017 omsatt cirka 20 miljoner.

– De båda företagen har sedan tidigare ett etablerat samarbete. Förvärvet innebär att den nybildade koncernen ökar vår kritiska massa på marknads- och produktionssidan. Storlek spelar nämligen roll i vår bransch och därför är detta en viktig milstolpe för Multidocker i vår fortsatta satsning, säger vd Percy Österström.

STC är specialiserade på att bygga och anpassa grävmaskiner, särskilt byggnad och modifiering av grävmaskiner efter specifika krav hos kunden. Genom förvärvet får Multidocker tillgång till STC:s tillverknings- och sammansättningsanläggning.

Lokaliseringen i Holland innebär att Multidocker kan minska logistikkostnaderna. Företaget kommer även att kunna fortsätta reducera tillverkningskostnader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11