23948sdkhjf

Tillverkaren av snabbkopplingar investerar 70 miljoner

Köper in tre åtta-spindliga svarvar från Index.
Företaget Cejn i Skövde gör ett rejält investeringsprogram vid sin anläggning.

– Totalt investerar vi 70 miljoner kronor. Programmet löper på som planerat. Utbyggnaden på 1 000 kvadratmeter är också färdig men inte inflyttad ännu. Hittills har vi inte anställt fler med anledning av det här men vi hoppas att så kommer att ske, säger Erik Doverholm som är marknadsförare vid företaget, till Metal Supply.

Företaget grundades i Igelstorp öster om Skövde 1955 och tillverkar olika typer av snabbkopplingar.

– Vi är inte rädda att vara i framkant när det gäller att skapa innovativ produktion. Investeringen visar våra kunder att Cejn är ett företag att räkna med även i framtiden, säger produktionschefen Gunnar Hellichius.

De har nu köpt in en ny 8-spindlig svarv från Index. Den har precis anlänt till företaget som hittills beställt tre stycken.

Den nya maskinparken består av tre åtta-spindliga svarvar, en automatiserad monteringslinje för eSafe, robotar som samarbetar och lagringslösningar som är automatiserade.

– De nya svarvarna från Index kommer att användas till våra högvolymskomponenter. Kvaliteten kommer att vara första klass, hävdar Gunnar Hellichius.

Två av dessa tre Index-maskiner kommer att finnas i Skövde och den tredje vid företagets produktionsanläggning i Lönsboda i Skåne.

Cejn har också byggt ut med 1 000 kvadratmeter.

Företaget har totalt 550 medarbetare – varav 300 i Skövde. De har fem produktionsanläggningar i Sverige, Brasilien, Kina och USA.

Bolaget är verksamt inom produktutvecking, produktion och marknadsföring av snabbkopplingar för tryckluft, hydraulik och vätskor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063