23948sdkhjf

Höjer omsättningen med 20 procent

60-åring med känd stol vägrar sitta still.
Mikael Carlsson är vd för födelsedagsbarnet i form av företaget EICA i Halmstad, 60 år i höst.

Hans föräldrar startade firman 1957 och företaget har sedan dess levererat produkter som alla har sett.

En klassiker i produktionen är operationsstolen som levererats i hundratusental genom åren och den engelska varianten av Beck-filmen lånade den som rekvisita till sin storfilm.

Sveriges mest kända stol?

– Just den stolen har i stort sett samma design sedan start, vilket är starkt för en stol, så visst kan man kalla den en klassiker säger Mikael Carlsson.

EICA tillverkar bland annat inredningar till restauranger, butiker och andra offentliga utrymmen.

– Vid prototyptillverkning är det mesta arbetet gjort i och med den först tillverkade detaljen men önskar sedan kunden att vi ska starta masstillverkning så ligger hela körschemat lagrat för alltid i kantpressen vilket innebär att det bara är att sätta igång, säger Mikael Carlsson.

BySoft7

EICA investerade i en fiberlaser från Bystronic för några år sedan, nu har deras nytillskott i verkstaden, en kantpress från samma företag öppnat nya dörrar vid tillverkning. Avdrag för bockning och andra saker plåten kommer att utsättas för senare i produktionen kompenseras det för redan då plåten skärs till. Uträknat av programmet BySoft 7 som kopplar samman fiberlaser och kantpress, vilket bidragit till valet av kantpress.

– Allt man ska göra styrs av programmet, och i den ordning alla bockningar ska göras. Man ser på skärmen bock för bock, och det är viktigt om man bara ska göra ett litet fåtal detaljer. Även om det är en väldigt avancerad bit med många moment, så vill man ju lyckas med den första, säger kantpressoperatören Martin Green som har tio års erfarenhet av olika kantpressar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125