23948sdkhjf

Plastföretaget förvärvar för 116 miljoner

Ökar produktionskapaciteten inom bearbetning.
Börsnoterade Lundföretaget Nexam köper den privatägda svenska masterbatchtillverkaren Plasticolor. Priset uppgår till 116 miljoner kronor, där 22 miljoner av detta betalas med nyemitterade aktier.

Plasticolor, i Lomma i Skåne, tillverkar så kallade masterbatchprodukter till plastindustrin.

Mer specifikt erbjuder företaget specialiserad färgservice till den plastbearbetade industrin. De tillhandahåller “skräddarsydda” masterbatcher i kvantiteter från fem kilo upp till flera ton. Färgerna kan matchas i samma typ av polymer som kunden använder. Tanken med en masterbatch är att bearbetaren ska kunna färga in polymer under tillverkningsprocessen.

Genom förvärvet ökar Nexam sin produktionskapacitet.

– Vi får nu tillgång till produktionsteknologi och kapacitet som passar perfekt för våra behov. Nexamite Multifunctional Masterbatch är en mer avancerad produkt än den masterbatch vi i dag erbjuder. Våra kunder kommer att kunna dra nytta av de prestandaförbättringar och den kostnadseffektivitet som NMMB innebär. Det öppnar också dörrar för framtida etablering i nya segment, säger Nexams vd Anders Spetz enligt ett pressmeddelande.

Plasticolor har funnits i över 25 år. Företaget har sälj- och marknadskontor i totalt sex länder i Europa. De har ett trettiotal medarbetare och omsätter 86 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 15 procent.

Affären omfattar flera fastigheter med tillhörande produktionsutrustning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048