23948sdkhjf

Tesla får rekordorder på 100 lastbilar

Läsk- och chipsbolaget Pepsico beställer 100 av Teslas Semi.
Det är den hittills största ordern av den nya ellastbilen, enligt Dagens Industri. Teslas nya ellastbil har tidigare kritiserats av bland annat Scania för att bara kunna leverera lätta saker, som potatischips, med mera. Komplikationen som förts fram är att de tunga batterierna i lastbilen bara ger utrymme för låg lastkapacitet.

Men nu kanske Tesla har sin skräddarsydda kund – Pepsico. Läsk- och chipsbolaget har lagt den hittills största förbokningen på Teslas nya ellastbil Semi, skriver CNBC:s nätupplaga. Ordern på totalt 100 Semis har skickats in för att hjälpa företaget med att minska på bränslekostnader och utsläpp.

Bolaget tänker nyttja lastbilarna för leveranser av snacks och drycker från tillverkningsanläggningar och distributionsplatser direkt till återförsäljare. En Semi kommer att klara av uppdraget om distansen inte överstiger 800 kilometer.

Företaget kan dock inte kalkylera med att få lastbilarna snart utan produktionen drar igång först under 2019. Dessutom har mer än ett dussintals företag redan hunnit före med egna förbokningar. Bland dessa finns detaljhandelskedjan Walmart, transportföretaget JB Hunt och matdistributören Sysco.

Pepsicos befintliga lastbilsflotta utgörs av nästan 10 000 enheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062