23948sdkhjf

Kraftigt ökad efterfrågan för legotillverkaren

Alla kunder köper mer – stålverk, fordon och medicinteknik.
Legotillverkaren Sandberg & Söner i Fagersta maskininvesterar. Tätorten Fagersta ligger i Västmanland cirka sju mil nordväst om Västerås.

– Det är en kraftigt ökad efterfrågan sedan början av sommaren. Med den här maskinen klarar vi bättre av att tillverka komplexa detaljer, säger företagets vd Johan Svarts till Metal Supply.

Nu köper de in en Axile G8 Gantry. Det rör sig om en 5-axlig portalmaskin och det är Ahsell Maskin i Örebro som har sålt den.

– Alla kunder ökar. Vi levererar mycket till stålverk, fordonsbranschen och medicinteknik, uppger Johan Svarts vidare för Metal Supply.

Sandberg & Söner tillverkar och legobearbetar enskilda komponenter, prototyper och reservdelar till svensk industri. Fokus är på stora och medelstora komplexa detaljer.

– Vår nya maskin kommer stärka vår konkurrenskraft inom det medelstora segmentet med komplexa geometrier. Maskinen är både prisvärd och mycket effektiv vilket borgar för att vi kan erbjuda våra kunder mycket konkurrenskraftig tillverkning, säger Johan Svarts enligt ett pressmeddelande.

Maskinen har ett bord som klarar detaljer upp till 1 300 kilo. Den har skalor och styrsystem från Heidenhain och väger 18 ton.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112