23948sdkhjf

Qtech startar ny verkstad

Har maskininvesterat för tillverkning av prototyper i egen regi.
Bakgrunden är att företaget under 2017 såg ett ökat behov, skriver Gnosjoregion.se.

– Våra kunder efterfrågade allt mer prototyper, artiklar för 0-serie och tester samt förserier. Därför beslöt vi att starta egen prototyptillverkning, säger Glenn Wilander, vd för Qtech Group.

Prototyptillverkningen avser maskinbearbetade produkter. Qtech Group har investerat i Haas-maskiner, en svarv och en fräs samt en manuell svarv och fräs för att kunna ta en så bred flora som möjligt.

– En enkel artikel som kan köras i en manuell fräs ska inte gå i en CNC-styrd maskin. Då blir den för dyr, säger Glenn Wilander.

– På detta sätt kan vi vara med tidigt i processen hos våra kunder och leverera prototyper på en till två veckor till våra kunder. Därmed kan vi lösa allt från prototyper till serieproduktion, säger Alexander Josefsson som är säljansvarig.

Bolagets affärsidé är att köpa och sälja mekaniskt bearbetade produkter och erbjuder också vidareförädling genom exempelvis lagerhållning och montering. Det gör de med lokala tillverkare.

Företagets sammanlagda kontors- och lageryta på 5 500 kvadratmeter gör det möjligt för dem att både lagerhålla produkter och ombesörja montering i stor och liten skala.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157