23948sdkhjf

Flexqube får ordrar för tre miljoner

Tyska leverantörer till bland annat fordonsindustrin beställer.
Brose Fahrzeugteile som är världens femte största och familjeägda leverantör till bilindustrin lägger nu en order för cirka 1,85 miljoner kronor och en annan tysk underleverantör till bilindustrin beställer fler än 100 vagnar till ett värde på runt 1,15 miljoner kronor

Ordern för Brose Fahrzeugteile är den första beställningen för vagnar som ska användas i en ny fabrik som öppnas 2018 i Querétaro i centrala Mexiko.

Ordern kommer att levereras under första halvåret och består av tugger train-vagnar för standard USA-pallstorlek 48 x 45 tum, hyllplansvagnar för lådor samt en modervagn med tillhörande 200 dottervagnar som används i ett nytt koncept för att transportera mindre vagnar i storleken 600 x 400 mm, en lösning som är nyutvecklad av Flexqube under de senaste månaderna.

Den andra beställningen till en annan tysk billeverantör är också till en ny fabrik som öppnas 2018 i Querétaro, Mexiko.

Ordern är för tre olika varianter av Flexqubevagnar som kommer att användas i denna helt nya fabrik. Vagnarna kommer att användas för materialhantering och en mängd olika tugger train-applikationer för att få delar och komponenter transporterade från lagret och ut till olika produktionsceller.

Igor Rod, logistikchef för Brose-fabriken kommenterar:

– Vi har blivit övertygade om flexibiliteten i Flexqube-konceptet, de enskilda lösningarna och framförallt att Flexqubes vision reflekterar vår strategi rörande internlogistik.

Flexqube, med huvudkontor i Göteborg, börsnoterades i december. Bolaget har idag 12 medarbetare och omsatte 23 miljoner kronor under de första nio månaderna förra året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078