23948sdkhjf

Cidan köper österrikisk tillverkare

Maskintillverkaren köper österrikiska Forstner Maschinenbau.
Cidan Machinery-koncernen har ökat 400 procent i omsättning på bara sju år. Industriföretaget är 110 år gammalt.

– Forstner är det första förvärvet under den perioden och ur en strategisk synvinkel är det en perfekt matchning genom de kompletterande produkterna och snabbt realiserade synergier, säger Cidan Machinerys vd Peter Tafazoli i en kommentar.

Forstner utvecklar och tillverkar ett brett sortiment inom klippsträckor och coilhantering som kompletterar Cidan Machinerys kantvikmaskiner, maskingradsaxar och klippsträckor för industri och plåtslageri.

Företagen har samarbetat sedan 2011 när Cidan Machinery, genom sitt amerikanska dotterbolag, började sälja Forstners maskiner på den nordamerikanska marknaden.

De redan uppnådda synergieffekterna av samarbetet stärks nu ytterligare, särskilt inom viktiga områden som produktutveckling, inköp, produktion, eftermarknad och inte minst inom försäljning och marknadsföring.

Koncernens huvudkontor blir kvar i Götene, Sverige, med huvudsakligt kompetenscenter för kantvikmaskiner och maskingradsaxar. Forstner kommer att fortsätta utveckla sin verksamhet i Feldkirch i Österrike vilken i framtiden ska fungera som koncernens huvudsakliga kompetenscenter för klippsträckor och coilhantering, heter det vidare.

Företagen producerar för samma kundgrupper.

Cidan har fortsatt produktion i svenska Götene, uppger företaget.

Cidan Machinery Group kommer efter förvärvet ha egna anläggningar i Sverige, Österrike, Danmark, USA och Kina.

Genom ett omfattande nätverk av återförsäljare och agenter kommer maskinerna säljas över hela världen. Gruppen kommer att ha en nettoomsättning på nära 400 miljoner kronor och cirka 160 medarbetare.

– Forstners kompletta program med maskiner av hög kvalitet och starka närvaro i de tysktalande länderna ger den nya gruppen ett starkt fäste på en global marknad, säger Cidan Machinerys vd Peter Tafazoli vidare.

Forstners tidigare ägare och nuvarande vd, Renato Romagna, stannar kvar i företaget för att säkra en smidig övergång.

Renato Romagna kommenterar varför han sålt företaget till Cidan Machinery:

– Vårt långvariga samarbete har visat att Cidan Machinery är en pålitlig partner som kan föra ut Forstners maskiner och tjänster på den globala marknaden. Med kompletterande produkter blir våra företag en perfekt mix och kombinationen kommer stärka förmågan att investera i produktutveckling mot industri 4.0.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078