23948sdkhjf

Atlas Copco förvärvar australiensisk serviceleverantör

”Hy-Performance Fluid Power utgör ett starkt team”.
Det uppköpta företaget är en australiensisk serviceleverantör för kunder inom gruv- och infrastruktur, enligt ett pressmeddelande.

Företaget har sitt säte i Brisbane, med försäljning huvudsakligen i Australien. De renoverar, servar och reparerar hydrauliska komponenter för borriggar. Det har 26 medarbetare och hade intäkter på 50 miljoner kronor under räkenskapsåret som slutade den 30 juni förra året.

– Det starka teamet på Hy-Performance Fluid Power kommer att spela en viktig roll då vi fortsätter att stärka vårt utbud för gruv- och infrastrukturkunder, säger Helena Hedblom, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik, enligt ett pressmeddelande.

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet. Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte.

Verksamheten kommer att bli del av servicedivisionen inom affärsområdet Gruv- och bergbrytningsteknik, som kommer att listas som Epiroc på börsen under 2018 under förutsättning av Atlas Copco-aktieägarnas godkännande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093