23948sdkhjf

Engcon bygger ut för 20 miljoner

Möter ökad efterfrågan från Frankrike och Nederländerna.
Engcon tillverkar tiltrotatorer för grävmaskiner från 1,5 ton upp till 33 ton.

En stor utbyggnad av företagets Polenfabrik invigs nu då suget efter tiltrotatorer är stort på kontinenten, främst Frankrike och Nederländerna efterfrågar stort.

Därför var det dags att börja producera i en utbyggd del av fabriken i Polen också.

– Vi byggde fabriken i Niepruszewo, Polen 2012 för att klara den ökade efterfrågan på skopor, markvibratorer, gripar, och svetsade komponenter. Med anledning av vår fortsatta försäljningsökning har vi nu fått bygga ut fabriken, säger Stig Engström, Engcons grundare och ägare, enligt ett pressmeddelande.

Fabriken har utökats med 1 000 nya kvadratmeter där det blir en ny monteringshall, ny provkörning, ökad yta för bearbetning, plåtskärning och gradning.

Även kontorsdelen har byggts ut. Sammantaget handlar Engcons investering om 20 miljoner kronor inkluderat både utbyggnad och utrustning.

– Europa har upptäckt tiltrotatorn, konstaterar Stig Engström. Allt började i och med den explosiva försäljningsökningen i början av 2000-talet. Den gjorde att vi var tvungna att höja produktionstakten rejält.

Har fabriken i Polen samma standard som för Sverige?

– Det var ett lyft att starta upp egen tillverkning i Polen. Till slut började vi dock nå så pass stora volymer att vi behövde satsa nytt. Vi köpte därför ett större stycke industrimark och byggde en ny modern fabrik i Polen helt enligt våra svenska krav, säger Stig Engström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079