23948sdkhjf

Köper Ottoson Truck

Vara Maskinimport växer på den svenska marknaden.
Vara Maskinimport köper aktiemajoriteten i Ottoson Truck. Det innebär att agenturen för Hyundais gaffeltruckar nu ingår i samma koncern som säljer Merlos teleskoplastare på den svenska marknaden.

Företaget Ottoson Truck har generalagenturen och servicenätet för Hyundais gaffeltruckar på den svenska marknaden. Anette Saleskog blir kvar som delägare.

De båda organisationerna ska fortsätta som nu. Men parterna ser samarbetsmöjligheter eftersom företagen har flera gemensamma kunder.

– Vår företagsgrupp står snart inför ett generationsskifte. Mina barn Lina Burge och Jakob Burge kommer att på sikt ta över verksamheten i koncernen, som de båda varit verksamma i under flera år. Att vi nu satsar på förvärvet av Ottossons ska ses som en markering av vår vilja att stärka och utveckla verksamheten på den svenska maskinmarknaden, säger Nils-Gunnar Burge som äger Vara Maskinimport, enligt ett pressmeddelande.

Köparen uppger att den ser en stor potential till fortsatt tillväxt och synergier.

Familjeföretaget Ottoson Truck grundades 1969. 2005 kom de över agenturen för de spanska truckarna från Tecna. Sedan 2015 har de även hela agenturen för Hyundai Forklifts.

Ottosson Truck omsätter drygt 60 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079